Evropski dan mikrofinansiranja u Partner MKF

21.10.2018 u 18:00

Evropski mikrofinansijski sektor 20. oktobra 2018. godine proslavio je 4. Evropski dan mikrofinansiranja (EMD), koji su i ovaj put zajednički organizovale dvije evropske mikrofinansijske mreže: Evropska mreža za mikrofinansiranje (EMN) i Mikrofinansijski Centar (MFC).

Oko 20 članica obje mreže iz 11 evropskih zemalja, u toku mjeseca oktobra, kroz razne aktivnosti promovišu proslavu četvrtog Evropskog dana mikrofinansiranja. Partner mikrokreditna fondacija, kao članica Mikrofinansijskog centra (MFC) i Evropske mreže za mikrofinansiranje (EMN) i ove godine se aktivno uključila u obilježavanje Evropskog dana mikrofinansiranja.

„Partner MKF već 21. godinu omogućava pristup mikrokreditnim proizvodima, kako pojedincima, tako i pravnim licima. Partner, kao jedna od vodećih MKO u BiH, i ove godine ponosno učestvuje u obilježavanju Evropskog dana mikrofinansiranja“ - ističe Senad Sinanović, direktor Partner mikrokreditne fondacije.

Osim mikrokredita za poslovne aktivnosti, Partner je dizajnirao i kreditne linije za poljoprivredne, stambene i mikrokredite za poboljšanje uslova života. Posebna kreditna linija je dizajnirana za energijsku efikasnost, putem koje se utiče na povećanje komfora, smanjenje troškova energije, a u konačnici, i smanjenje zagađenosti vazduha odnosno smanjenje emisije CO2. Partner MKF je neprofitna organizacija, koja sav višak prihoda nad rashodima usmjerava u plasiranje novih mikrokredita u Bosni i Hercegovini. Plasiranjem mikrokredita, Partner ispunjava i svoje socijalne ciljeve direktno utičući na zaposlenost i stvaranje novih radnih mjesta.