Partner MKF vrši povrat sredstava za energetsku efikasnost

28.04.2020 u 09:24

 

Savremeni evropski trendovi energijske efikasnosti su posljednjih nekoliko godina sve prisutniji i u Bosni i Hercegovini.

Građani se sve češće odlučuju da kvalitetnom termoizolacijom i izmjenom sistema zagrijavanja u svojim domovima, ostvare značajne uštede, ali i dokažu ekološku osviještenost.

S tim u vezi ne čudi velika zainteresovanost stanovištva u svim dijelovima Bosne i Hercegovine za mikrokredite energijske efikasnosti u Partner mikrokreditnoj fondaciji, koji po vrlo povoljnim uslovima omogućavaju realizovanje projekata koji se tiču upravo energijske efikasnosti. Ovo su bili razlozi zbog kojih se Milorad Pešut iz Banjaluke odlučio baš za ovaj Partnerov mikrokredit. Na preporuku prijatelja vrlo brzo je došao od ideje do realizacije ovog mikrokredita, mada je Milorad s Partnerom sarađivao i ranije.

"Ja sam od ranije korisnik kredita Partnera, a za energijsku efikasnost sam čuo od prijatelja, pošto je on koristio pa mi je preporučio. Otišao sam na razgovor i to je bilo to", izjavio je Milorad.

Najprimamljivije je, kako kaže Milorad Pešut, bilo to što ovi mikrokrediti imaju povrat sredstava. To je korisnicima vrlo privlačno, jer faktički dobijete gotovo beskamatni kredit, a sredstva od povrata možete koristiti za neku drugu namjenu.

"U Partner me privuklo to što dobijem povrat sredstava za energijsku efikasnost, tako da u stvari nema kamata. U ovom mom slučaju povrat je bio 15%. Znači mnogo. Konkretno, ja sam dobio više od 800 KM i ta sredstva sam upotrijebio i riješio druge stvari u kući, koje ne bi mogao bez toga".

Milorad je mikrokreditom iz Partnera zamijenio stolariju na svojoj porodičnoj kući i odmah primijetio uštede.

"Putem mikrokredita sam realizovao stolariju koja je kvalitetna, energetski odgovara standardima i naravno ušteda je znatna."

Ovaj zadovoljni korisnik Partnerovih usluga ima i preporuku za nove potencijalne klijente, te ističe da bi Partnerove pogodnosti trebalo iskoristiti iz više razloga.

https://www.klix.ba/biznis/partner-mikrokreditna-fondacija-vrsi-povrat-sredstava-za-energijsku-efikasnost/200427133