Bez mikrokredita iz Partnera, teško bih realizovao velike investicije u svom domu


Osman Mešić iz Klokotnice je do ove sezone grijanja ulagao značajna novčana sredstva za zagrijavanje porodične kuće. Tokom zimske sezone, Mešići su trošili velike količine čvrstog goriva. Saznavši od kreditnih službenika Partner MKF, u svom mjestu, za mikrokredite za energijsku efikasnost, Osman je odlučio u svom domu uvesti zagrijavanje putem peći na pelet. Kaže da ni sam nije vjerovao da će za samo nekoliko dana od upita raspolagati sredstvima na svom računu.

„To je bilo vrlo brzo. Bio sam prezadovoljan brzinom, kojom je Partner odradio taj mikrokredit“.

Za kreditnu liniju za energijsku efikasnost saznao je slučajno. Učinila mu se vrlo prihvatljiva investicija uvođenja grijanja na pelet i odlučio se raspitati.

Uz to što je mikrokredit bio vrlo povoljan, Osman Mešić očekuje i povrat sredstava, koji se učešćem u ovom projektu podrazumijeva.

„Kad je tako brzo riješen mikrokredit, vjerujem da sad već rade na povratu, koji će se vrlo brzo i desiti“.

Osman ističe da je vrlo važno da postoje povoljni mikrokrediti za energijsku efikasnost u Partner MKF, koji omogućavaju rješavanje važnih egzistencijalnih pitanja.

„Ja mislim da je to možda i jedini način, na koji ja u ovom trenutku mogu riješiti ovako važna pitanja. Iako radim, ne bih mogao sebi priuštiti da nije tog mikrokredita i da nije ovakvih organizacija kao što je Partner“.

Mešić ističe da je u razgovoru sa svojim kolegama, komšijama i prijateljima, mnogima preporučio da se obrate Partner MKF i da uz njihove povoljne mikrokredite i brzu reakciju poboljšavaju uslove života.

 

 

Više informacija o mikrokreditima za ulaganje u mjere za povećanje energijske efikasnosti možete pogledati ovdje: https://www.partner.ba/zelim-topliji-dom