Javni poziv za dostavu prijava

1.9.2021.

Partner mikrokreditna fondacija pruža usluge mikrokreditiranja u Bosni i Hercegovini. Mikrokreditne operacije su započele uz aprilu 1997. godine uz podršku Mercy Corps/Scottish European Aid. Naša misija je pružanje finansijskih usluga ekonomski aktivnoj populaciji koja ima otežan ili koja nema pristup komercijalnim izvorima finansiranja. Partner je neprofitna organizacija koja sav višak prihoda nad rashodima usmjerava u plasiranje novih mikrokreditau Bosni i Hercegovini. Plasiranjem mikrokredita, Partner mikrokreditna fondacija, ispunjava i svoje socijalne ciljeve direktno utičući na zaposlenosti stvaranje
novih radnih mjesta. Vrijednosti za koje se Partner zalaže u radu sa korisnicima mikrokredita i radnicima su: timski rad, iskrenost, jednakost, odgovornost i učenje.

 Javni poziv za dostavu prijava

 BUDI NEKO - POSLUJ EKO

Cilj ovog poziva je promovisanje zaštite životne okoline. Poziv je namijenjen mikro i malim firmama, koje su registrovane za proizvodnu, uslužnu, poljoprivrednu i prerađivačku djelatnosti, a koje u svom načinu poslovanja, kao društveno odgovorni subjekti, vode brigu o očuvanju okoliša i direktno utiču i na povećanje svijesti o važnosti životne sredine u našoj javnosti. 

Ako ste firma, koja djeluje na području Bosne i Hercegovine i koja posluje po ekološkim praksama, pozivamo vas da nam se pridružite u projektu “BUDI NEKO – POSLUJ  EKO”, odnosno, da se prijavite sa dobrim praksama i opisom na koji način ste aktivno uključeni urješavanje ekoloških problema, zaštite okoliša i pronalaženje rješenja za uređenje okoliša i brigu za zelene površine, smanjenje otpada, recikliranje, upravljanje otpadom kroz provođenje specifičnih akcija u vašim firmama ili lokalnim zajednicama, ili opisom kako praktikujete ekološki prihvatljivo i održivo poslovanje korištenjem obnovljivih izvora energije i eko sirovine. Uspješne firme, kao što je vaša, neka pruže pozitivan primjer drugim firmama i običnim građanima, kako se ekološki prihvatljivo odnositi prema okolišu.

Prijavite se kao firma, koja već upražnjava neku od ekoloških praksi i podijelite sa nama vaše ekološke prakse. Pošaljite nam prezentaciju vaše priče o provođenju aktivnosti zaštite okoliša u vašem poslovanju kao i vaše buduće korake za smanjenje vašeg utjecaja na okoliš, odnosno, opis na koji način je vaša firma dala svoj doprinos u realizaciji poboljšanja kvaliteta života na eko principima.

Partner MKF će, na osnovu komisijske procjene, dodijeliti novčane nagrade za  tri najbolje plasirane firme, u iznosu od:

5000 (pet hiljada) KM - I mjesto

3000 (tri hiljade) KM – II mjesto i

1000 (hiljadu) KM  - III mjesto,

uz uslov i dokaz da kao društveno odgovorna firma, sredstva namijenite projektima zaštite životne sredine, a čiji utrošak će biti kontrolisan od strane Fondacije.

Zainteresovana lica mogu svoje prijave za učešće u javnom pozivu dostaviti putem elektronske pošte na adresu eko@partner.ba . U slučaju zahtijeva za dodatnim informacijama potrebno je obratiti se isključivo putem elektronske pošte na navedenu email adresu. Odgovor će biti dostavljen svim prijavljenima koji su ostavili kontakt informacije.

Rok za dostavljanje prijava je 30.09.2021. godine do 9:00 sati.

Javno prezentovanje prijava će se obaviti putem Teams aplikacije a o terminu prezentacija prijavljene firme će biti pravovremeno obaviještene.

Partner MKF zadržava pravo poništenja javnog poziva. Partner MKF zadržava pravo da ne izabere niti jednog ponuđača ukoliko komisija za odabir prijava tako odluči.

 

 

 

Prijavite se na naš newsletter