Mikrokreditom za energijsku efikasnost do toplijeg doma


Sejfudin Kunić iz živiničkog naselja Donja Lukavica svoj porodični dom od ove sezone zagrijava na pelet. Zahvaljujući mikrokreditu za energijsku efikasnost Partner mikrokreditne fondacije, Sejfudin je, kako sam kaže u značajnoj mjeri poboljšao uslove za život. 

Iako je imao pripremljena sredstva za investiranje u novi sistem centralnog grijanja, Kunić se odlučio za projekat Partnera iz više razloga.

„Uvođenjem grijanja preko Partner mikrokreditne fondacije, koja je i sama učestvovala u ovome, dobio sam jako povoljna sredstva koja sam ja iskoristio u ovo ulaganje. Brzo smo završili i bilo je sve ok.“

Ono što brojne Partnerove klijente privlači mikrokreditima za energijsku efikasnost je povrat novca, kojim se u značajnoj mjeri smanje troškovi same investicije.

„To je isto kao kad ti neko da npr. 10.000 maraka, a ti mu za nekoliko godina vratiš istu sumu novca, a posao bude urađen. A novac koji imaš ušteđen usmjeriš za nešto drugo, tako da je mene to jednostavno privuklo.“

Sejfudin Kunić ističe da je život za njega i njegovu porodicu uz novi sistem zagrijavanja mnogo lakši, a da ne treba zanemariti i ekološku dimenziju same investicije.

„Ovo je jedna investicija, koja je i ekološki dobra, a i mnogo je lakše.“

Još jedan zadovoljni klijent Partner MKF najbolja je preporuka svima koji žele investirati određena sredstva u energijsku efikasnost svojih domova.

 

 

Više informacija o mikrokreditima za ulaganje u mjere za povećanje energijske efikasnosti možete pogledati ovdje: https://www.partner.ba/zelim-topliji-dom