Sa novim sistemom grijanja postigli značajne uštede


Mirsada Hasanović iz mjesta Olovske Luke dugogodišnji je korisnik mikrokredita u Partner MKF. Posljednja investicija, koju su Hasanovići realizovali u svom porodičnom domu je uvođenje sistema centralnog grijanja i peći na pelet. Mikrokredit je realizovan vrlo brzo, uz povrat određenih sredstava.

„U okviru mikrokredita, dobila sam i povrat dijela sredstava i to je povoljno. Onda sam poslije za taj povrat kupila pelet. Ja sam općenito što se tiče Partnera prezadovoljna“.

Mirsada smatra da su mikrokrediti za energijsku efikasnost u Partneru, mnogima jedini način da riješe važna životna pitanja.

„Ja bi se ovako izrazila. Mi smo mali ljudi, bez kredita sa platama, ne možeš ostvariti nešto veće“.

Hasanovići su nekada na čvrsto gorivo zagrijavali samo nekoliko prostorija i trošili mnogo više sredstava na grijanje, nego danas kada na pelet zagrijavaju cijelu kuću.

„Jednostavnije je. Prvo što je cijela kuća topla, što je sve čišće. Meni su uštede goleme. Kad smo imali običnu peć na drva, grijali smo samo ovu prostoriju, a trošili smo 13 – 15 metara drva. Sad sa ovim grijanjem grijemo cijelu kuću, dva sprata i ne treba nam toliko“.

Mirsada Hasanović preporučuje svima koji planiraju u svojim stambenim objektima realizovati projekte utopljavanja ili novog sistema zagrijavanja, da, poput nje, odaberu mikrokredite Partnera, jer je moguće na brz i jednostavan način doći do novčanih sredstava za te radove.

 

 

Više informacija o mikrokreditima za ulaganje u mjere za povećanje energijske efikasnosti možete pogledati ovdje: https://www.partner.ba/zelim-topliji-dom