Zamjena stolarije unaprijedila energijsku efikasnost


Porodična kuća Gordane Lazarević iz Novog Ugljevika odnedavno ima novu stolariju, zahvaljujući mikrokreditima iz Partner MKF.

„Saznala sam nekada davno za Partner, a sad smo koristili kreditna sredstva za promjenu stolarije“.

Ovom investicijom od oko 4000 KM su, kako kaže, još unaprijedili energijsku efikasnost svog doma, a ono što ih je privuklo jesu povoljni uslovi, pod kojima se dodjeljuju kreditna sredstva.

„Kad sam otišla i rekla za šta mi treba mikrokredit, saznala sam i da imam pravo na povrat, što mi je bilo povoljnije nego u nekim drugim mikrokreditnim organizacijama“.

I Gordana, kao i drugi korisnici ove kreditne linije u Partneru kao posebnu prednost ističu brzinu dobijanja mikrokredita. Također dodaje da je veoma važno da postoje organizacije koje brzo i jednostavno dodjeljuju kreditna sredstva, kojima se rješavaju životna pitanja jedne porodice.

„Moja preporuka je da, ko god se odluči da radi stolariju ili bilo šta, da se odluči za Partner mikrokreditnu fondaciju, jer su veoma povoljni i brzi“.

Ugradnjom nove stolarije Lazarevići su upotpunili proces utopljavanja svog doma. Realizujući projekte energijske efikasnosti putem kreditnih sredstava iz Partnera postigli su značajne finansijske uštede.

 

 

Više informacija o mikrokreditima za ulaganje u mjere za povećanje energijske efikasnosti možete pogledati ovdje: https://www.partner.ba/zelim-topliji-dom