„Partner velikog srca“ - Partner MKF sponzor Diplomatskog zimskog bazara u Sarajevu

7.12.2019. godine svečano je u Sarajevu otvoren Diplomatski zimski bazar. Posebnu notu manifestaciji daje sudjelovanje učesnika iz svih djelova svijeta, različitih kultura, odnosno više od 40 ambasada i međunarodnih organizacija.

Kao jedan od glavnih sponzora ovog tradicionalnog zimskog dobrotvornog događaja bila je i Partner mikrokreditna fondacija. Prilikom svečane ceremonije, direktor Partner mikrokreditne fondacije Senad Sinanović se je također obratio prisutnima i pozdravio ovu manifestaciju.  

Sva sredstva prikupljena realizacijom ovogodišnjeg Diplomatskog zimskog bazara biće namijenjena za pomoć organizacijama koje pomažu djecu sa posebnim potrebama, djecu bez roditeljskog staranja i djecu čije su porodice u stanju socijalne potrebe.

 „Izuzetno smo ponosni što kao jedan od glavnih sponzora učestvujemo u organizaciji ovogodišnjeg Bazara i što nastojimo da njegujemo sposobnost da život posmatramo iz perspektive nekog drugog kao jednu od najljepših ljudskih osobina koju povezujemo sa dobrotom. Neodvojiva komponenta svakog odgovornog poslovnog subjekta  treba biti i doprinos lokalnoj zajednici u kojoj se stvara i djeluje, a to je upravo u skladu sa našom misijom i mi smo se kao društveno odgovorna kompanija uvijek odazivali sličnim projektima. Sigurni smo da će svaka marka koju posjetioci potroše na Bazaru otići u humanitarne organizacije, koje podržavaju djecu u cijeloj BiH“, izjavio je direktor Partner mikrokreditne fondacije.

Prijavite se na naš newsletter