Javni poziv za dostavu prijava BUDI NEKO – UZ TURIZAM EKO

 

618x430.jpg

Partner  MKD i Partner MKF pružaju usluge mikrokreditiranja u Bosni i Hercegovini. Mikrokreditne operacije su započele u aprilu 1997. godine uz podršku Mercy Corps/Scottish European Aid. Naša misija je pružanje finansijskih usluga ekonomski aktivnoj populaciji. Plasiranjem mikrokredita, Partner, ispunjava i svoje socijalne ciljeve direktno utičući na zaposlenost i stvaranje novih radnih mjesta. Vrijednosti za koje se Partner zalaže u radu sa korisnicima mikrokredita i radnicima su: timski rad, iskrenost, jednakost, odgovornost i učenje. Naša posvećenost održivim praksama i zelenom mikrofinansiranju nas pozicionira kao lidere u odgovornom finansiranju. Partner već 12 godina finansira zelene projekte i nastvlja raditi na širenju podrške za zelene inicijative i ohrabrivanju klijenata da pređu na održive poslovne modele.

Javni poziv za dostavu prijava - BUDI NEKO – UZ TURIZAM EKO

 Cilj ovog poziva je promovisanje zaštite životne okoline. Projekat nastoji podržati sektor turizma Bosne i Hercegovine uz eko proizvodnju, tj. da se potakne eko poljoprivredno preduzetništvo uz sektor turizma i tako utiče na rast domaće prodaje i ponude.

Poziv je namijenjen svim registovanim subjektima, koji svojom djelatnosti povezuju poljoprivredu i turizam, gdje je trend da poljoprivredna gazdinstva imaju u svojoj ponudi ugostiteljsko - turističke usluge koje uključuje odgovorni boravak u prirodnim područjima, očuvanje okoliša i poboljšanje dobrobiti lokalnog stanovništva. Iako je primarna djelatnost agrarnog turizma poljoprivredna proizvodnja, ugostiteljska usluga predstavlja dodatak njihovoj ponudi, a istovremeno u svom načinu poslovanja, kao društveno odgovorni subjekti, vode brigu o očuvanju okoliša i direktno utiču i na povećanje svijesti o važnosti životne sredine u našoj javnosti. 

Ako ste registrovani poljoprivrednik ili obrtnik koji djeluje na području Bosne i Hercegovine i koji posluje po ekološkim praksama, pozivamo vas da nam se pridružite u projektu “BUDI NEKO – UZ TURIZAM EKO”, odnosno, da se prijavite sa vašim dobrim poljoprivrednim praksama i opisom na koji način ste, ali i uz neku od turističkih ponuda, aktivno uključeni u rješavanje ekoloških problema u proizvodnji hrane, zaštite okoliša i pronalaženje rješenja za brigu za zdravlje kroz turističku ponudu, pošaljite nam opis vaše djelatnosti. Uspješne firme, kao što je vaša, neka pruže pozitivan primjer drugim firmama i običnim građanima, kako se ekološki prihvatljivo odnositi prema okolišu.

Prijavite se kao subjekat, koja već upražnjava neku od ekoloških praksi i podijelite sa nama vaše ekološke prakse. Pošaljite nam prezentaciju vaše priče o provođenju aktivnosti zaštite okoliša, razvoju ekoturizma u vašem poslovanju kao i vaše buduće korake za smanjenje vašeg utjecaja na okoliš, odnosno, opis na koji način je vaša djelatnost dala svoj doprinos u realizaciji poboljšanja kvaliteta života na eko principima.

Partner će, na osnovu komisijske procjene, dodijeliti novčane nagrade za  tri najbolje plasirane firme, u iznosu od:

3.000 (tri hiljade) KM - I mjesto

2.000 (dvijei hiljade) KM – II mjesto i

1.000 (hiljadu) KM  - III mjesto,

uz uslov i dokaz da kao društveno odgovorni subjekat, sredstva namijenite projektima zaštite životne sredine, a čiji utrošak će biti kontrolisan od strane Partner mikrokreditne organizacije.

Zainteresovana lica mogu svoje prijave za učešće u javnom pozivu dostaviti putem elektronske pošte na adresu eko@partner.ba . U slučaju zahtijeva za dodatnim informacijama potrebno je obratiti se isključivo putem elektronske pošte na navedenu email adresu. Odgovor će biti dostavljen svim prijavljenima koji su ostavili kontakt informacije.

Rok za dostavljanje prijava je 15.04.2024.

Javno prezentovanje prijava će se obaviti putem Teams aplikacije a o terminu prezentacija prijavljene firme će biti pravovremeno obaviještene.

Partner mikrokreditna organizacija zadržava pravo poništenja javnog poziva. Partner mikrokreditna organizacija zadržava pravo da ne izabere niti jednog ponuđača ukoliko komisija za odabir prijava tako odluči.

 

 

Prijavite se na naš newsletter