Kako povećati komfor i finansijsku korist sa Partner-om 

Kako povećati komfor i finansijsku korist sa Partner-om

Efikasno korištenje energije podrazumijeva primjenu energetski efikasnih materijala, uređaja, sistema i tehnologija koji su dostupni na tržištu, s ciljem smanjenja utroška energije uz postizanje istog efekta (toplotnog, rashladnog, rasvjete, procesa kuhanja, pranja...). 

U našim domaćinstvima više od 80% energije se troši se grijanje i potrošnu toplu vodu.
Prilikom kupovine ili renoviranja kuće ili stana, nabavke kućanskih aparate i opreme, treba imati u vidu da svaka od tih investicija ima dvije cijene. Jedna je cijena kupnje, a druga je cijena korištenja i održavanja. Obzirom da ćete u kući koju gradite ili renovirate vjerojatno živjeti i 50 godina, uštede koje u tom razdoblju možete ostvariti kupovinom energetski efikasnih materijala, biće puno veće od razlike u početnoj cijeni između efikasnih i manje efikasnih materijala.

Postoji niz faktora koji utiču na potrošnju energije domaćinstva. Neki od njih su: vrsta građevine, godina izgradnje, materijal gradnje, postojanje toplotne izolacije, lokacija, klima, postojanje energetski efikasnih tehnologija, broj električnih uređaja kao i njihova efikasnost te broj, navike i ponašanje ukućana. Većinu energije možete uštedjeti samo promjenom ponašanja. Način na koji trošimo energiju ima direktan i indirektan utjecaj na okolinu i klimatske promjene, kroz emisije stakleničkih plinova, koji nastaju uslijed izgaranja fosilnih goriva u našim kotlovima, pećima te u termoelektranama

Partner MKF dugi niz godina ima strategiju kreditiranja energijske efikasnosti uz tehničku pomoć Fonda za zeleni rast jugoistočne Evrope pri čemu efikasnim korištenjem energije štedimo novac.

U  prilogu je primjer supružnika Seada i Munevere Berisalić iz Olova, Partnerovih klijenata, koji su ugradnjom peći na pelet postigli velike uštede, zamjenivši stari sistem grijanja ugradnjom kotla na pelet i ovu zimu čekaju spokojnije sa manje obaveza prema grijanju.

„Sve savjete dobio sam u kancelariji Partner MKF, donio odluku,  izvršio ugradnju, a na kraju dobio i povrat sredstava“, izjavio je gospodin Sead Berisalić

https://www.youtube.com/watch?v=XVA-e91GwFY

https://www.klix.ba/biznis/partner-mikrokreditna-fondacija-kako-povecati-komfor-i-finansijsku-korist/200916012

Kako ostvariti kredit u Partner MKF?
Partner MKF nudi jednostavne mikrokredite sa minimalnom potrebnom dokumentacijom u iznosu do 10.000 KM. Za više informacija kontaktirajte ili posjetite naše urede:

https://www.partner.ba/lokacije

Informacije o mikrokreditima za finansiranje energijske efikasnosti možete pronaći ovdje:

Više informacija o mikrokreditima za ulaganje u mjere za povećanje energijske efikasnosti možete pogledati ovdje: https://www.partner.ba/zelim-topliji-dom

 

Prijavite se na naš newsletter