Partner MKF jedan od sponzora i učesnik noćnog polumaratona u Tuzli 

I ove godine Partner MKF je bio jedan od sponzora, a i učesnik 3. tuzlanskog noćnog polumaratona, koji je u Tuzli upriličen u organizaciji Atletsko-rekreativnog kluba Rekreativci. U dužini od 21.100 metara gosti iz više od 15 zemalja i sa oko 1.100 trkača su istrčali ulicama grada sada već tradicionalni tuzlanski noćni polumaraton. Ulicama Tuzle trčali su atletičari iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Švedske, Francuske, Danske, Albanije, Kenije, Luxembourga, Kanade, Amerike, Australije. Osim zvaničnog polumaratona ove godine je upriličena i Fun Run trka u dužini od pet kilometara, kao i dječija utrka za najmlađe.

Tuzlanski noćni polumaraton pokazao je i svoju humanu stranu. U saradnji s Centrom za ranu intervenciju Mali svijet Atletsko-rekreativni klub Rekreativci relizirao je projekat pod nazivom "Za nekog s autizmom", jer je veliki broj učesnika prodao svoje istrčane kilometre, a novac prikupljen na ovakav način usmjeren je za građevinske radove u prostorijama centra, koji se brine od djeci s autizmom.

Značajnu pomoć u realizaciji ovogodišnje trkačke manifestacije pružio je i veliki broj sponzora među kojima je i Partner MKF Tuzla.

“Mi kao Fondacija nastojimo da ne propuštamo priliku kada je u pitanju promocija zdravog načina života i izuzetno nam je drago vidjeti da se ovoliki broj ljudi bavi trčanjem, pogotovo ako jedna ovakva manifestacija ima i humanitarnu notu”, istakli su zaposlenici Partnera, učesnici trke.

Prijavite se na naš newsletter