Partner MKF uručio server uređaje školi u Odžaku 

„Pere Zečevića“ Odžak.jpg

U cilju pomoći školama u obezbjeđivanju sredstava za izvođenje nastave i vježbi iz informatike, Partner MKF je nakon završenog javnog poziva za dodjelu 60 uređaja srednjim školama, završila i podjelu server uređaja, srednjim školama širom BiH. Uglavnom, radi se o ustanovama, koje zbog nedostatka informatičke opreme, nisu u mogućnosti obezbjediti potpunu nastavu iz informatičkih predmeta.

Srednja škola  je jedna od ustanova kojoj je predata donacija. Prilikom dodjele uređaja, ravnateljica škole, Ivanka Pudić se zahvalila Partner MKF na donaciji, koja će im kako je izjavila, biti od velike koristi prilikom obavljanja školskih aktivnosti. Ravnateljica je pokazala veliko zadovoljstvo što je Partner MKF prepoznao njihovu potrebu za informatičkom opremom, posebno u ovim teškim vremenima, kada veoma često obavljaju nastavu na daljinu.

„Donacija ove informatičke opreme svakako će biti korisna za unapredjenje nastave iz informatike, ova dva servera će svakako pokriti sve naše potrebe. Želim da se zahvalim predstavnicima Partner MKF što nam na ovaj način pomažu u što kvalitetnijem izvodjenju nastave iz informatike, izjavila ja ravnateljica škole.

Ovo je samo nastavak u nizu akcija, kojom se Partner uključio u prevazilaženje situacije izazvane pandemijom virusa korone i  kojim želi pružiti podršku školama i djeci, kako bi im nastavu učinio lakšom.

 

Prijavite se na naš newsletter