Humanost u vrijeme korone – Partner MKF  uručio termovizijsku kameru JZU Bolnica Zvornik  

JZU Bolnici Zvornik kao i mnogim zdravstvenim ustanovama širom BiH, predstavnici Partner MKF  su donirali termovizijsku kameru, namijenjenu za brzu dijagnostiku temperature pacijenata, koji posjećuju zdravstvene ustanove. Ovakve kamere zdravstvenom osoblju omogućavaju brže otkrivanje simptoma virusa korone.  

Donaciju je primio direktor Bolnice Zvornik, dr.Ivan Popović,  koji je izjavio da je izuzetno zadovoljan i zahvalan Partneru na ovoj jako bitnoj i vrijednoj donaciji, jer će im pomoći u zaštiti kako građana tako I njih zdravstvenih radnika

  • Radi se o vrijednoj donaciji, jer će termovizijska kamera puno značiti u procesu trijaže pacijenata, ali i svih zaposlenih radnika koji ulaze u našu ustanovu – rekao je Popović.
  • „Partner MKF “, od svog osnivanja,  aktivno je uključena u korisne projekte i kontinuirano pomaže humanitarne i društvene projekte u zajednici u kojoj radi i djeluje – saopštili su iz „Partnera“ i izrazili zahvalnost svim medicinskim radnicima, koji ulažu nemjerljive napore u borbi sa korona virusom.

Partner MKF nastavlja sa akcijama pomoći zdravstvenim ustanovama u cilju borbe protiv pandemije.

https://zvornicki.ba/termovizijsku-kameru-zvornickoj-bolnici-donirala-mikrokreditna-fondacija-partner/

Prijavite se na naš newsletter