Humanost u vrijeme korone – Partner Opštoj bolnici Trebinje uručio termovizijsku kameru 

Partner MKF je humanitarnom akcijom, podjele termovizijskih kamera bolnicama širom BiH i Opštoj bolnici Trebinje donirao jedan ovakav uređaj.  Kameru je u ime bolnice primio Dr. Stanko Buha, zamjenik direktora bolnice.

Tom prilikom Dr. Buha se srdačno zahvalio donatoru i istakao: „Zahvaljujem se Partneru na ovom poklonu. Vidi se da je Partner istražio tržiste i analizirao potrebe medicinskog osoblja i bolnice u Trebinju, te je odabrao izuzetno vrijedan poklon, koji će nam olakšati svakodnevni posao i zaštiti nas u ovim vremenima".

Ovo je jedna od 15 kamera, koje je Partner donirao, čija je ukupna vrijednosti 53 000 KM. Osim toga, mnogim zdravstvenim ustanovama dostavljena su zaštitna odijela, viziri i zaštitne maske, oprema, koja je trenutno neophodna našem medicinskom osoblju.

Donacijom kamere u Trebinju, Partner MKF je u ovoj fazi pandemije, okončao humanitrnu akciju podjele zaštitne opreme i sredstava u ukupnoj vrijednosti 63.000 KM. Fondacija je izrazila zadovoljstvo saradnjom i komunikacijom sa zdravstvenim institucijama i njihovim zaposlenicima. Nadamo se da će ove donacije olakšati svakodnevne zadatke zdravstvenom osoblju i doprinijeti efikasnijem prevazilaženju nastale situacije. Fondacija će i dalje nastaviti pružati podršku i pomoć našim građanima. Društvena odgovornost i njegovanje korporativnih vrijednosti moraju biti pri samom vrhu prioriteta

 

Prijavite se na naš newsletter