Partner podržava ideje mladih

Partner MKF je kao zlatni donator, 6.11.2019. u Međunarodnoj galeriji portreta u Tuzli, bio učesnik svečane dodjele novčanih sredstava, simbolično nazvan “Dodjela dukata”. Sredstva su dodjeljena grupama mladih, čije, su ideje dobile podršku kroz kampanju ''Budi junak/junakinja svoje zajednice 2019.''

Nakon prezentacija ideja, koje su upriličene dan ranije u prostorijama Partnera, donatori su u svečanoj atmosferi podijelili novčana sredstva, simboličnom dodjelom vrijednosnih kupona – „dukata“.

Sam događaj dodjele sredstava simbolično je nazvan „Potraga za blagom“. Mladi su svoje ideje prezentovali društveno odgovornim kompanijama, donatorima kampanje, a s druge strane, firme donatori, pojedinci i institucije imali su priliku nakon upoznavanja sa projektnim planovima mladih ljudi, rasporediti novčane donacije predstavljenim projektima.

14 ideja koje su krenule u “potragu za blagom” podržane su sa oko 45.000 KM, prikupljenih od donatora i Fondacije tuzlanske zajednice. Ovi kreativni mladi ljudi su osim novca za podršku dobili nova vrijedna iskustva, koja će lokalnim zajednicama donijeti i nove sadržaje.

Prijavite se na naš newsletter