Partnerova donacija stigla u „Dom zdravlja“ Maglaj 

Partner MKF, nastavljajući sa dodjelom donacija u vrijeme krize izazvane pandemijom koronavirusa, danas je JU „Domu zdravlja“ Maglaj, uručio paket humanitarne pomoći.

U pitanju je isporuka dezinfekcionih sredstava, zaštitnih odijela, vizira i medicinskih maski, opreme u vrijednosti 2.000 KM, a koja je trenutno neophodna ovoj zdravstvenoj ustanovi. Uručenom donacijom, olakšati će se trijažni proces zdravstvenim radnicima. Ovom akcijom, Partner kao društveno odgovorna kompanija, želi naglasiti da nastoji pomoći svima, kojima je to potrebno, da se lakše prebrodi ovaj izazov uzrokovan virusom.

Direktor ustanove, gospodin Elvir Vehabović, se zahvalio na doista vrijednoj donaciji za ovu ustanovu, jer kako kaže, u zadnja 2 mjeseca teško dolaze do ovih sredstava, ali uz pomoć dobrih ljudi i organizacija nekako se sve može završiti.

U cilju preventivnog otkrivanja virusa te poboljšanja zaštite zdravstvenih radnika u zdravstvenim ustanovama, koje se nalaze na područjima ugroženim virusom korone (COVID-19), Partner je do sada donirao 15 termalnih kamera za mjerenje temperature pacijenata, u vrijednosti 53.000 KM kao i zaštitnu opremu u vrijednosti od 10.000 KM.

Prijavite se na naš newsletter