Mikrokreditom iz Partnera dobili smo i uštede i topliji dom 

 

Stanovnici Bosne i Hercegovine, posebno oni koji žive u individualnim stambenim objektima, posljednjih godina sve se više odlučuju za utopljavanje svojih domova ugradnjom nove stolarije i energijski efikasnih fasada. Na ovaj način dolaze do značajnih ušteda u utrošku energenata.

I porodica Petra Solarevića iz Kneževa, realizovala je ove radove na svojim objektima. Zbog niza pogodnosti opredijelili su se za mikrokredite energijske efikasnosti iz Partner MKF.

„Putem mikrokredita Partner ja sam uradio "demit" fasadu desetku i uradio sam zamjenu stolarije, na poslovnom i na stambenom objektu. Rekli su da imamo povrat i to me privuklo. Imao sam povrat sredstava u iznosu od 20%“. Povrat dijela sredstava je jedinstvena ponuda na tržištu kredita u Bosni i Hercegovini i omogućava korisnicima nova ulaganja, a kredit postaje gotovo beskamatni. Upravo to i jeste najprivlačnije i opredijeljuje klijete u "Partner MKF“. Povrat sredstava od mikrokreditne fondacije je značajan. Mi kad planiramo, u kalkulaciju ne ulaze majstorski radovi izvođača, tako da taj povrat dobro dođe“.

Petar i njegova porodica su putem Partnerovih mikrokredita energijske efikasnosti brzo i jednostavno došli do toplijeg i energetski efikasnijeg doma i poslovnog objekta.

„Radovi, koje smo izvodili na kući, poboljšali su i toplotnu i zvučnu izolaciju. Manja je i potrošnja drveta“.

Zadovoljni korisnici uvijek su i najbolja preporuka. Solarevići ističu da su ovi mikrokrediti iz Partnera posebno pogodni za ljude, kod kojih su u toku građevinski radovi.

„Ja bih ove kredite preporučio svojim prijateljima, koji su u "izgradnji", kojima je to neophodno, a sada je neophodno maltene svima, pošto smo u takvoj situaciji da ne možemo od svojih sredstava da priuštimo to“.

 

Prijavite se na naš newsletter