Partner MKF u izboru „Šampioni zaštite prirode“

Centar za razvoj i podršku iz Tuzle, treći put zaredom, organizuje kampanju za izbor i dodjelu nagrada “Šampioni zaštite prirode, BiH Green Awards“ 2021, gdje je jedan od nominiranih i MKF Partner.

Ove godine podrška projektu su pružili Ambasada Republike Češke, UNDP, GIZ, Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Fond za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine i Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske.

Ovom kampanjom promovišu se korisni, inovativni i kreativni pristupi očuvanju prirode i životne sredine u našoj zemlji. Nastoje se pronaći preduzeća, gradovi, općine/opštine, NVO-e, fondacije, škole, obdaništa, pojedinci, grupe građana i neformalne građanske inicijative, koji uspješno promovišu prave vrijednosti u oblasti zaštite prirode i životne sredine, i koji kao takvi mogu motivisati i druge.

„Ova nominacija je još jedna potvrda posvećenosti Partner MKF očuvanju prirode i životne sredine. Drago nam što smo prepoznati kao društveno odgovorna fondacija koja kroz svoj kreditni protfolio, ali i aktivnosti koje provodimo u zajednici, podstiče pozitivne promjene u društvu u domenu energetske efikasnosti i borbe protiv aerozagađenja, na čemu ćemo raditi i u budućnosti“,  izjavio je Senad Sinanović, direktor MKF Partner.

Više informacija o svemu što radimo, našim pozitivnim poslovnim praksama, pročitajte na slijedećem  linku;

https://crp.org.ba/sampioni-zastite-prirode/mkf-partner/,

gdje se nalazi i upitnik za glasanje.

Glasajte i tako doprinesite da naš Partner MKF bude proglašen šampionom zaštite prirode!

 

Prijavite se na naš newsletter