Obavijest u vezi novonastale epidemiološke situacije 

Poštovani korisnici, poslovni partneri i građani BiH,

Partner mikrokreditna fondacija vas želi obavijestiti da je u potpunosti osigurala kontinuitet poslovanja i preduzela sve aktivnosti, kako bi svojim korisnicima osigurali svoje usluge, uz punu zaštititu svih vas, a  i naših radnika od moguće zaraze koronavirusom COVID-19. Higijenski standardi u našim organizacionim dijelovima su podignuti na najviši nivo u skladu sa propisanim obavezama i instrukcijama nadležnih službi kao i našim internim procedurama. Molimo vas da u svakodnevnoj međusobnoj komunikaciji i prilikom posjeta našim organizacionim dijelovima poštujete propisane preventivne mjere zdravstvenih službi kako bi zaštitili sebe i druge.

Zdravlje građana, radnika i korisnika u ovom trenutku je najvažnije, te apelujemo da u ovom izazovnom trenutku budemo odgovorni prema sebi i drugima te na taj način sačuvamo zdravlje.

Direktor Partner MKF

Senad Sinanović

U Nastavku preporuka Unicefa : Što treba da znamo u vezi sa korona virusom (COVID-19)  (UNICEF)

Dezinformacije u doba zdravstvene krize mogu imati tragične posljedice i stoga je poruka UNICEF-a svima koji kreiraju takve neistine jednostavna: PRESTANITE.

Pozivamo sve građane da koriste isključivo pouzdane izvore informacija i da sve vijesti provjeravaju na zvaničnim sajtovima i društvenim mrežama Ministarstava zdravlja, Instituta, UNICEF-a i Svjetske zdravstvene organizacije.

Digitalno doba omogućava građanima direktnu komunikaciju s ovim organizacijama kroz poruke na društvenim mrežama. Stoga, ukoliko ste u nedoumici, pitajte direktno ove institucije na društvenim mrežama da li je neka informacija potekla od njih i da li je tačna prije nego je podijelite s drugim korisnicima interneta ili građanima

Birajmo šta gledamo, čitamo i slušamo. Birajmo kome vjerujemo. Budimo medijski pismeni, provjeravajmo i kritički analizirajmo sve medijske sadržaje prije nego ih podijelimo s drugima. Birajmo šta objavljujemo

                                    https://www.unicef.org/bih/covid19

Prijavite se na naš newsletter