Obnovio sam pčelinjak uz Partner MKF

2020-07-15-13-24-48-850x567.jpgSlika: pixnio.com

Nastavnik tehničkog odgoja, Marinko Nikolić, odrastao je u Prozoru, gdje je još kao dječak uživao u prirodi, proveo djetinjstvo, stekao radne navike i zavolio poljoprivredu. Na porodičnom imanju, prije petnaest godina, odlučio je da nastavi porodičnu tradiciju, nabavio je košnice i sa svega nekoliko rojeva, posvetio se pčelarstvu. Živi u prirodi i od prirode, prodaje med i ostale pčelinje proizvode, polen, matičnu mliječ i propolis. Sa puno ljubavi priča o svojim pčelama, i kako zna čitav dan posmatrati pčele. Kaže: “Posmatrajući ta divna bića može se sagledati i naučiti, kako jedna zajednica treba da funkcioniše - kako izgleda savršena organizacija”.

Ali da nije sve savršeno, pokazala je nezgoda, u kojoj su divlje životinje uništile njegov pčelinjak. Šteta je bila velika, sve je trebalo obnoviti i krenuti iz početka.

U obnavljanju pčelinjaka, Marinku je najviše pomogla Partner MKF, kojoj se Marinko obratio za finansijsku podršku. Uz pomoć Partnera obnovio je kompletan pčelinjak i prateću opremu te prevazišao raniji kapacitet,  sada ima 38 košnica.

Marinko posjeduje i voćnjak, koji održava više iz ličnog zadovoljstva, a ne zbog novčane dobiti. U njemu uzgaja uglavnom autohtone vrste trešnje i šljive, a koristan je u procesu sakupljanja polena. Voće ne prodaje, poklanja ga rodbini i prijateljima, koji često dolaze na imanje. Plodove može ubrati i slučajni prolaznik, koliko želi, sve je na poklon.

Marinko je stalni klijent Partnera, te kad god treba finansijsku podršku, Partner je uz njega. Poslovnost, ljubaznost i jednostavnost zaposlenika Partnera, je ono što najviše cijeni.

Prijavite se na naš newsletter