Partner MKF otvorio novi organizacioni dio u Donjem Vakufu

vakuf4.jpg

Uz prisustvo brojnih klijenata i radnika, u Donjem Vakufu, u ulici Jaz br.1, je svečano otvoren, 67. po redu, organizacioni dio Partner MKF. Rezultat je to konstantnog rasta Fondacije i podrške klijenata. Novom lokacijom Partner MKF nastoji unaprijediti usluge mikrokreditiranja i biti podrška sve većem broju klijenata u ovoj regiji.

Ostati lider na tržištu mikrokreditiranja, jačati i afirmirati mikrokreditni sektor sa posebnim aspektom u segmentu energijske efikasnosti je dio strategije Partnera, koja je rezultirala i otvaranjem još jednog organizacionog dijela.

“Partner mikrokreditna fondacija više od 25 godina uspješno pruža usluge mikrokreditiranja. Posebno naglašavamo, da je kao lider u u zelenom mikrokreditiranju odnosno mikrokreditiranju energijske efikasnosti, na šta smo posebno fokusirani, Partner  plasirao preko 83,7 miliona KM u EE projekte na individualnim i poslovnim stambenim objektima. Rezultat toga je ušteda energije i količini od 2,86 miliona MWh, kao i smanjenje emisije CO2 u količini od 894 hiljade tona. Ova kreditna linija je izuzetno povoljna za klijente, jer pored ušteda u energiji, koje postižu implementacijom mjera energijske efikasnosti, klijenti ostvaruju povrat na investiciju u iznosu od 15% do 20% od iznosa ulaganja

Kreditne aktivnosti smo započeli 1997. godine, uz podršku Mercy Corps. Uz pomoć naših mikrokredita, omogućili smo da se ostvare poslovne ideje naših klijenata, na šta smo posebno ponosni.”izjavio je gospodin Senad Sinanović, direktor Partner MKF.

Partner MKF ima 281 radnika koji klijentima u individualnom pristupu nude najbolja rješenja

Prijavite se na naš newsletter