Partner MKF - zlatni donator kampanje „Budi junak/junakinja svoje zajednice“

U Međunarodnoj galeriji portreta u Tuzli 31.10.2018. godine je upriličena svečana dodjela finansijskih sredstava omladinskim organizacijama čije ideje su dobile podršku kroz kampanju ''Budi junak/junakinja svoje zajednice 2018.''

Ovaj događaj koji nosi specifičan naziv ''Dodjela dukata'' jedan je od događaja kampanje ''Budi junak/junakinja svoje zajednice'' a predstavlja krunu trodnevne ''Potrage za blagom'' u kojoj su učestvovali mladi junaci i junakinje. Tokom ''Potrage za blagom'' mladi su svoje ideje predstavljali društveno odgovornim kompanijama, a donatori su, ovisno o njihovim prezentacijama, podijelili novčana sredstva.

„''Potraga za blagom'' i ''Dodjela dukata'' pokazali su da kampanja ''Budi junak/junakinja svoje zajednice'' nema za cilj samo dodijeliti novac za projektne prijedloge, nego želimo ojačati i ohrabriti naše mlade da u svakom trenutku mogu bilo kome pokazati da su upravo oni nosioci promjena u našim zajednicama. A oni su to u proteklim danima i pokazali“ - kazala je Azra Delmanović, koordinatorica Odbora Omladinske banke Lukavac.

''Ono na šta smo posebno ponosni je to što iz godine u godinu na našu adresu stižu sve inovavnije ideje. Kultura, sport, umjetnost, edukacija, infrastruktura, sve su ovo oblasti koje pokrivaju ideje naših aplikanata te će zbog toga naše zajednice zaista biti bogatije za 11 raznovrsnih projekata, a koji su od velikog značaja za sve mlade sa područja Općina u kojima djeluje Fondacija tuzlanske zajednice'' - kazala je Mirha Skakić, koordinatorica Programa za mlade Fondacije tuzlanske zajednice.

Jedan od ciljeva  kampanje ''Budi junak/junakinja svoje zajednice'' jeste i saradnja između omladinskih organizacija te međusobna podrška mladih.

''Mi mladi moramo shvatiti da smo nosioci promjena u našim zajednicama. Naša zamisao je podržavati sve mlade koji nam se obrate, pomoći im da realizuju njihove ideje i u konačnici stvoriti ambijent gdje ćemo zajedno raditi na poboljšanju uslova u našim zajednicama bez razmišljanja o napuštanju Bosne i Hercegovine“ - kazao je Almedin Beganović, sedamnaestogodišnjak koji je nosioc projekta ''Make it''. 

Podsjećamo, ovo je peta po redu kampanja "Budi junak/junakinja svoje zajednice" koju organizuje Fondacija tuzlanske zajednice, a cilj iste je pružiti podršku vrijednim i angažovanim mladim ljudima koji svojim radom i zalaganjem motivišu druge, te pokazuju da su upravo oni uzori na koje se treba ugledati. Također, saradnjom sa vladinim i biznis sektorom želimo stvoriti bolji ambijent i afirmativno okruženje za sve mlade te pokazati da su oni naš najjači resurs.

Kampanju ''Budi junak/junakinja svoje zajednice'' ove godine podržalo je ukupno 28 donatora, među kojima je i Partner MKF, kao zlatni donator kampanje.

Učešćem u kampanji „Budi junak/junakinja svoje zajednice“ Partner želi da nastavi podržavati ideju poduzetništva kroz projekte mladih, kao i njihovu spremnost da budu prepoznati kao najjači potencijal i snaga razvoja u svojim lokalnim zajednicama. Vjerujemo da ćemo na ovaj način dati svoj doprinos ostanku mladih u Bosni i Hercegovini, pružajući im šansu da svoje ideje pretoče u djelo.

Ovim putem čestitamo dobitnicima sredstava i želimo im sreću pri realizaciji njihovih projektnih prijedloga.

 

 

Prijavite se na naš newsletter