Uz podršku Partnera do kvalitetnog voćnjaka

pašaga 2.jpg

24.8.2022.

Pašagu Numića iz Knežine kod Sokoca, ratni vihor je 1993. godine doveo u Visoko. Numići su prošli težak izbjeglički put, imali su sve pa onda ništa. Sa suprugom i dvoje maloljetne djece krenuo je od nule. Penzionisani građevinski radnik sa porodicom, dugo je živio “pod tuđim strehama” dok nisu izgradili svoj dom. Sada imaju kuću i imanje, u naselju Prijeko u Visokom.

Nakon što se penzionisao Pašaga Numić je na svom regostrovanom gazdinstvu, uz podršku sredstava Partner MKF, najprije je izgradio kuću, a onda zasadio 120 stabala raznog voća, na površini 2 dunuma.

Njegov voćnjak je nekada bilo neuređeno područje, obraslo šikarom, korovom i žbunjem. Sada tu rađa voće, u čiji uzgoj je Pašaga uložio mnogo truda i ljubavi. Voće uzgaja na organski način, a proizvodi i prirodne sokove od svježe cjeđenog voća, bez dodatka šećera, a koji su poznati ne samo u Visokom, nego i šire. Pašaga ima kupce i među javnim ličnostim, pjevačima, privrednicima, prijateljima, koji ga obilaze i kupuju njegove proizvode. Osim sokova Numići su prepopoznatljivi po pekmezu od šljiva, višnjevači i sirćetu, sve iz svoga voćnjaka. Pašaga priča da je korištenjem svojih proizvoda poboljšao zdravlje, a šećer u krvi i visoki pritisak doveo u normalne  granične vrijednosti. 

Na kraju, Pašaga ističe da je klijent Partnera od kada postoji kancelarija u Visokom. U početku je kredite koristio za izgradnju kuće, a nakon toga je ulagao u poljoprivredu. Ljubaznost prodajnog osoblja i vrhunska usluga ga uvijek vraćaju u Partner.

https://www.youtube.com/watch?v=kcAF-zXoxDU

 

Prijavite se na naš newsletter