Partner MKF jedan od sponzora Prvog online takmičenje iz oblasti programiranja i razvoja softvera u Bosni i Hercegovini 

Partner MKF Tuzla je, kao i nebrojeno puta do sada, pokazala spremnost uključiti se u još jednu akciju, kojom se promoviše BH znanje i kojom se želi pokazati da ne smijemo gubiti vjeru u mlade ljude. Ovaj put sponzorisano je „Prvo online takmičenje iz oblasti programiranja i razvoja softvera u Bosni i Hercegovini”.

Samo takmičenje, održano 24.6.2020. godine, imalo je za cilj omogućiti učenicima i studentima iz cijele Bosne i Hercegovine, koji posjeduju znanje u programiranju, da steknu svjetski priznate certifikate kao potvrdu njihovih kompetencija i vještina, a koji će im pomoći da lakši pronađu posao. Bila je to prilika da mladi učesnici steknu vrijedne certifikate i time postanu prepoznati stručnjaci u oblasti informatike.

Na ovaj način, uz Partner MKF i organizatore takmičenja Katedru za Menadžment i informacione tehnologije Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, mladima se željelo  ukazati na to, da im se uz internet i nove tehnologije otvaraju brojne prilike i da su ovakvi susreti zaista prilika za sve njih.

 

Prijavite se na naš newsletter