Bankarski tehničari na praksi u Partneru 

Ostvarujući svoju ulogu društveno odgovorne firme, Partner MKF je krajem januara i početkom februara ove godine bila domaćin prvoj generaciji bankarskih tehničara Srednje tehničke škole „Kemal Kapetanović“ iz Kaknja.

Učenici završnog razreda su imali priliku da na zanimljiv način obave praktični dio nastave iz predmeta bankarskog poslovanja. Sa aspekta nastavnog plana i programa, upoznali su se sa zanimanjem bankara i istovremeno sa radom Fondacije i svakodnevnim poslovnim zadacima koje obavljaju radnici u jednoj mikrokreditnoj instituciji.

Posjeta je realizovana kao dio saradnje Partner MKF i šire društvene zajednice i upriličena povodom završetka školovanja prve generacije bankarskih tehničara Srednje tehničke škole „Kemal Kapetanović“, koji po nastavnom planu i programu imaju obavezu da 40 sati obave praktični dio nastave.

O utiscima nakon obavljenje prakse u uredu Partnera u Kaknju, učenica IV razreda Aida Šenderović je izjavila: „Praksa, koja nam je omogućena u vašoj poslovnici mi se mnogo dopada, obavljanje prakse će mi dosta pomoći da naučim neke stvari koje su vezane za moju struku i dobro će mi doći u daljoj budućnosti“.

Veliko je zadovoljstvo znanje i iskustvo uposlenika Partnera prenijeti u nastavne procese u školama i učestvovati u obrazovanju mladih. Kroz ove i slične aktivnosti, Fondacija želi u svakoj lokalnoj zajednici biti dobar komšija i partner.

 

 

Prijavite se na naš newsletter