EBRD nagrađuje Partnerov doprinos uspjehu WB GEFF programa

drveća.jpg

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), uz podršku Evropske unije (EU), Investicionog okvira za Zapadni Balkan (WBIF)Saveznog ministarstva finansija Republike Austrije (BMF) i Sekretarijata energetske zajednice (ECS), održala je 28. septembra GEFF Award Ceremony za Zapadni Balkan.

Cilj ovog događaja je bio predstavljanje rezultata EBRD-GEFF programa postignutih u protekle 4 godine, kao i da se podijele priznanja i nagrade svima onima, koji su doprinijeli uspjehu programa u zemljama Zapadnog Balkana.

Ovom prilikom doprinos naše Fondacije, u podizanju svijesti o značaju energijske efikasnosti ocjenjen je kao izvanredan. Stavljanjem na raspolaganje GEFF kredita velikom broju domaćinstava, koja su sredstva kredita iskoristila za smanjenje potrošnje energije i time doprinijela smanjenju zagađivanja okoliša, istovremeno je osiguran i sveukupni uspjeh GEFF programa na Zapadnom Balkanu.

EBRD je, u ime Partner MKF i u cilju odavanja priznanja našim naporima kao nagradu donirao 20 sadnica, koje će biti zasađene u području Zapadnog Balkana     

Sadnja drveća će se organizirati sredinom novembra 2021. Zasađena stabla će, uz dobijeni certifikat za sadnju drveća, predstavljati trajnu zaostavštinu mlađim generacijama.

Ovom prilikom EBRD, se zahvalila na dosadašnjem doprinosu u ostvarenju značajnih rezultata i na zajedničkom doprinosu ulaganjima u energetsku efikasnost i dalje ozelenjivanje ekonomije područja u skladu sa Zelenom agendom Evropske unije i Ekonomskim i investicionim planom za Zapadni Balkan.

 

Prijavite se na naš newsletter