“Mudro do mikrokredita” i ove godine sa Partner MKF

Pod pokroviteljstvom Mikrofinansijskog centra (MFC) – međunarodne organizacije iz Varšave, započela je i ove godine, sedma po redu kampanja međunarodnih standarda zaštite korisnika kao i finansijskih edukacija. Mikrofinansijski centar (MFC) okuplja 111 organizacija (od kojih su njih 77 članice MFI-ja) iz 36 zemalja, koje zajedno pružaju odgovorne mikrofinansijske usluge za preko 1.000.000 korisnika sa smanjenim prihodima.

Učesnici kampanje “Mudro do kredita” će i ove godine, aktivno komunicirati sa postojećim i potencijalnim korisnicima i stanovništvom, pružajući im potrebne informacije. Ovom aktivnošću će nastojati da što većem broju korisnika mikrokredita i onima koji to žele postati, na jednostavan način pokazati, kako što efikasnije upravljati ličnim finansijama. Ova kampanja objedinjuje jednostavan niz pitanja, koja svaki korisnik treba sebi da postavi prije nego što uzme kredit, a sve u cilju da se korisnici razumno i sigurno zadužuju.

Kampanja u 2020. godini kao i svake godine počinje 1. i trajati će sve do 31. oktobra. Za sve dodatne informacije molimo vas da se obratite u najbližu poslovnicu Partner MKF.

“Cilj ove promocije, ove kampanje je, ne samo edukovati naše korisnike i  potencijalne korisnike, nego sveukupno stanovništvo,  po pitanju zaduživanja. Kampanja kao i ranijih godina, nastoji svakom korisniku dati odgovore koji će mu olakšati izbor, kako donijeti najbolju odluku za mikrokredit, odnosno, koliki će uzeti iznos, koji će moći uredno vraćati, a sve u skladu sa svojim potrebama i mogućnostima. 

Da li uzeti mikrokredit odmah ili kasnije, koji je to momenat kada treba podići mikrokredit, na koji vremenski period opteretiti kućni budžet, koliki iznos planirati. Sve su to pitanja, koja pokazuju, koliko mudro moramo da se raspitamo kada donosimo odluku o zaduživanju. Partner mikrokreditna fondacija se i ove godine aktivno uključila u kampanju „Mudro do kredita“.

Partnerovi kreditni službenici će u ovom mjesecu, biti na raspolaganju svima, koji žele da nauče kako da se sigurno i odgovorno zadužuju i upravljaju kućnim budžetom. Naš zadatak je da, pored plasiranja mikrokredita, svakodnevno edukujemo i dajemo savjete korisnicima naših usluga, na šta treba da obrate pažnju prije nego što odluče da podignu mikrokredit. Kao odgovoran pružalac usluga, Partner MKF to radi već 23 godine, što je i naše trajno opredjeljenje. Zahvaljujemo se pokrovitelju na podršci u realizaciji ovog, za nas, izuzetno važnog projekta“ - izjavio je Senad Sinanović, direktor Partner mikrokreditne fondacije.

 

                                                                                                                                                                    

 

 

Prijavite se na naš newsletter