Odlučila sam da promijenjim grijanje

aida web1.jpg

Visokim režijskim troškovima često doprinose upravo troškovi grijanja pa svako domaćinstvo prije nabavke peći za grijanje, dobro promisli na koji način bi bilo pametno grijati dom. Dok je grijanje na drva najstariji način grijanja na svijetu, grijanje na pelet je relativna novost i ovaj način grijanja je kod nas prisutan tek u posljednjih 15-ak godina.

Ako nemate vremena i volje cijepati drva, unositi u kuću i svakodnevno ložiti vatru, pa još i čistiti peć na drva, onda je peć na pelet idealan izbor za vas. Nećete imati briga sa skladištenjem veće količine drva, a na kraju krajeva, poraste li temperatura prostorije iznad granice očekivanog, uz pomoć termostata, toplinu uvijek možete smanjiti.

“Drva i uglja nikada nije bilo dovoljno”, kaže Aida Tanjić iz Tuzle,”grijali smo samo jednu prostoriju i zimi svi u njoj boravili, ostaci pepela i drva svuda, stalno smo morali čistiti. Uz finansijsku pomoć Partnera nabavili smo peć na pelet, sada ložim svaki treći dan, a čišćenje je svedeno na minimum, toplo je u čitavom domu, prezadovoljna sam. Već 13 godina smo s Partnerom, “skućili” smo se zajedno s njima, gradili kuću, prozore promijenili…sve što smo trebali, ostvarili smo s Partnerom”.

https://www.youtube.com/watch?v=tMDbwm_xwok

 

Prijavite se na naš newsletter