Partner mikrokreditna fondacija dobila dva vrijedna međunarodna priznanja

Partner MKF je dobila dva međunarodna priznanja: za izuzetno upravljanje socijalnim učinkom i posvećenost zaštiti klijenata, i učešće u edukativnoj kampanji „Mudro do kredita“.

Na jubilarnoj Dvadesetoj godišnjoj konferenciji Mikrofinansijskog centra za istočnu i centralnu Evropu i centralnu Aziju, koja se od 24. do 26. maja 2017. godine održavala u Sarajevu, učestvovali su predstavnici više od 100 organizacija i institucija iz cijelog svijeta. Moto ovogodišnjeg okupljanja u Sarajevu je bio „Perspektiva 2037: fer finasiranje za sve“ i predstavlja simboličnu retrospektivu nastajanja i razvijanja ideje mikrofinansiranja u svijetu od devedesetih godina prošlog stoljeća, kao i priliku za razmišljanje i planiranje razvoja sektora u naredna dva desetljeća.

Mikrofinansijski centar (MFC – Microfinance Center) iz Varšave je u okviru konferencije, dodijelio dva izuzetna međunarodna priznanja Partner mikrokreditnoj fondaciji: za izuzetno upravljanje socijalnim učinkom i posvećenost zaštiti klijenata i priznanje za aktivno učešće u kampanji „Mudro do kredita“.

„Zahvaljujemo se Mikrofinansijskom centru iz Varšave na ovim izuzetnim priznanjima, koja za nas znače da svih ovih 20 godina radimo pravu stvar. Naš odnos prema klijentima nećemo mijenjati ni u budućnosti, jer sve odluke o poslovanju koje donosimo, su isključivo, i uvijek će biti, vođene potrebama klijenata, izjavio je direktor Partner MKF, Senad Sinanović, nakon uručenja priznanja.

Prijavite se na naš newsletter