Partner MKF i „Okusi poljoprivrednih proizvoda“

dragunja 3.jpg

U organizaciji  udruženja „EKOPRO“ Dragunja  dana 20.10.2022. godine je održan  sajam poljoprivrednih proizvoda pod nazivom „Okusi poljoprivrednih proizvoda“ u tuzlanskoj mjesnoj zajednici Dragunja.

Sajam je ove godine okupio izlagače iz nekoliko opšina Tuzlanskog kantona, koji su svojim gostima pokazali, šta poljoprivrednici mogu proizvesti na svojim gazdinstvima, u svojim kućama, u malim prerađivačkim pogonima. Sajam je protekao u izuzeno dobroj organizaciji i posjećenosti.

Osim promocije domaćih proizvoda, svoju promociju na sajmu imala je Partner MKF, koja je stalno prisutna u ovoj lokalnoj zajednici. Partnerov štand, posjetio je veliki brojkorisnika i ostalih poljoprivrednika i gostiju, kojima je predstavljena kompletna ponuda Partnerovih mikrokredita, a posebno su gosti izrazili interes za proizvode “zelenog kreditiranja” i poljoprivrednih kreditnih proizvoda. Predstavnici udruženja „EKOPRO“ izrazili su želju za međusobnom saradnjom u organizovanju edukacija iz oblasti poljoprivredne proizvodnje za članove njihovog udruženja, kao i saradnji u posredovanju kod plasmana mikrokredita.

Ovakve manifestacije imaju za cilj prezentovati šta to poljoprivrednici mogu proizvesti na svojim imanjima, kod svojih kuća, u svojim malim prerađivačkim kapacitetima, te na koji način mogu doći do finansijskih sredstava i sve to realizovati. Ovo je samo jedan od načina, kako biti u službi razvoja ruralnih područja i lokalne zajednice.

Prijavite se na naš newsletter