Partner MKF otvorio novu kancelariju u Jablanici

 

DSC_0027 2.JPG

Kako bi unaprijedili usluge mikrokreditiranja i bili podrška sve većem broju klijenata na području Jablanice, Partner mikrokreditna fondacija, danas je u Jablanici, na adresi Željeznička bb, zvanično obilježila otvaranje savremeno opremljene poslovnice.

„Otvaranje novih kancelarija dio je strategije kojom Partner nastoji ostati lider na tržištu mikrokreditiranja i veliko nam je zadovoljstvo što smo od danas prisutni i u Jablanici.

Ovo je naša 64. po redu kancelarija u BiH, čijim početkom rada želimo nastaviti jačanje i afirmaciju mikrokreditnog sektora te promociju mogućnosti koje mikrokreditiranje nudi u podršci poduzetništvu i zapošljavanju stanovništva. Partner već ima klijente na ovom području, ali danas smo imali priliku da ih upoznamo i razgovaramo o njihovim ličnim i poslovnim potrebama. Otvaranjem ove poslovnice stvoreni su uslovi za još bolju komunikaciju sa našim trenutnim ali i budućim korisnicima u Jablanici i okolini, kako bismo im, kroz individualan pristup, osigurali što optimalniju uslugu“, izjavio je direktor Partner MKF Senad Sinanović.

U protekle 22 godine Partner je pružanjem usluga mikrokreditiranja ekonomski aktivnoj populaciji, kojoj je otežan pristup komercijalnim izvorima finansiranja,  plasirao oko 586 hiljada mikrokredita u ukupnom iznosu od 1,8 milijardi KM.

“S velikim zadovoljstvom mogu spomenuti naše rezultate na polju plasiranja mikrokredita u segmentu energijske efikasnosti, gdje nastojimo biti lideri u BiH. U mjere energijske efikasnosti Partner MKF je plasirao preko 54 miliona KM u individualne stambene objekte. Za to vrijeme ostvareno je smanjenje emisije CO2 od 880 hiljade tona što je približno 25% godišnje emisije CO2 TE Tuzla. Također, za devet godina trajanja EE projekta, odnosno od plasiranih mikrokredita za energijsku efikasnost, ostvarena je ušteda primarne energije od 2,8 miliona MWh što je približno količini energije koju potroši jedan grad srednje veličine u BiH“, istakao je Sinanović.

Partner mikrokreditna fondacija je prisutna na tržištu 22. godine sa kreditnim linijama za poljoprivredu, stanovanje i poboljšanje uslova života, a ono što Partner čini trenutnim tržišnim liderom su aktivnosti usmjerene na tehničku pomoć i finansiranje energijske efikasnosti.

https://www.youtube.com/watch?v=nVUwJrZMT6A

Prijavite se na naš newsletter