Partner MKF poklonila solarno drvo gradu Tuzla

Panonica_r.JPG

U sklopu obilježavanja 20 godina uspješnog poslovanja, Partner mikrokreditna fondacija, je Upravi Pannonice predala na korištenje solarno drvo koje je postavljeno u kompleksu Panonskih jezera. Solarno drvo, koje će posjetioci Panonskih jezera od danas moći koristiti za punjenje mobilnih uređaja, prvo je ovakve vrste u Tuzli.

Partner MKF već nekoliko godina doprinosi razvijanju svijesti o prednostima korištenja solarne energije zbog čega smo odlučili da grad Tuzlu obogatimo sa solarnim drvetom, koje će upotpuniti ugođaj na Panonskim jezerima i omogućiti posjetiocima da na praktičan način, upoznaju prednosti solarne enegije“, rekao je Senad Sinanović, direktor Partner mikrokreditne fondacije.

Na današnjoj svečanosti, mnogobrojni posjetioci Panonskih jezera, mogli su pogledati izložene eksponate solarnih kolektora, fotonaponskih panela i druge opreme, iz proizvodnog programa firmi Kovan M.I., Lafat Komerc d.o.o., Finesa d.o.o. i Solar Tehnic d.o.o.

Partner mikrokreditna fondacija već 20 godina pruža mikrokredite osobama koje nemaju ili imaju ograničen pristup komercijalnim izvorima finansiranja, odnosno bankama. Osim kredita za započinjanje i održavanje poslovnih aktivnosti, Partner je dizajnirao i posebne kreditne linije za poljoprivredne, stambene i kredite za poboljšanje uslova života. Kroz razne međunarodne projekte Partner je omogućio dodane vrijednosti za korisnike kredita kroz pružanje tehničkih usluga za poljoprivredu, energetsku efikasnost i finansijsku edukaciju.

Danas Partner ima skoro 300 zaposlenih koji rade u 60 ureda na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine. Sve ovo pokazuje da je Partner istrajan u ispunjavanju zacrtane vizije i misije i da teži ispunjenju socijalnih ciljeva kroz veliki uticaj na zaposlenost i nova radna mjesta.

Prijavite se na naš newsletter