Partner predstavio jedinstvenu web platformu Digital Marketplace

press.jpg

10.11.2023. god

S ciljem da bh. građanima približe energijski efikasne proizvode i ukažu na uštede koje mogu postići investiranjem u ove proizvode Partner mikrokreditna fondacija kao dio tehničke pomoći Green for Growth Fonda (GGF) i EU izradila je Digital Marketplace (Market za energijsku efikasnost).

EE market je web platforma koja predstavlja centralno mjesto u BiH za EE proizvode na kojem potencijalni kupci mogu izračunati efekte ugradnje EE tehnologija na svoje domaćinstvo, kroz kalkulator energetskih i finansijskih ušteda. Također, ukoliko se EE projekti žele finansirati iz kredita Partnera, na web stranici postoji link putem kojeg se može podnijeti online zahtjev za kredit, a korisnicima je omogućen povrat na investiciju u iznosu od 10% do 20%.

"Partner mikrokreditna fondacija ima neosporan uticaj na zelenu tranziciju BH društva. Još od 2012. godine opredjeljeni smo ka energijskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima, strateška odluka da svojim kreditima podržimo sve one koji žele da svoje domove i biznise učine energijski efikasnim, doprinijela je rastu naše reputacije i pozicionirala nas kao lidera u ovom segmentu u finansijskom sektoru. U proteklom periodu, Partner je plasirao više od 120 miliona KM u energijski efikasne projekte na individualnim i poslovnim objektima, čime smo direktno doprinijeli uštedi od oko 2,9 miliona MWh i smanjenju emisije CO2 za 910 hiljada tona, što je skoro 40% godišnje potrošnje uglja Termoelektrane Tuzla", kazala je Edisa Sijerčić, menadžerica kreditnih operacija u Partner mikrokreditnoj fondaciji.

"Partner MKF uspješno je plasirala preko 50 miliona KM sredstava iz GGF fonda domaćinstvima u BiH za finansiranje mjera energijske efikasnosti kao što su izolacija stanbenih jedinica, zamjena prozora i vrata, izgradnja fasada i slično. Kroz našu uspješnu saradnju u proteklih 12 godina implementirali smo više projekata, od kojih je implementacija ove platforme od najvišeg značaja.

Prijavite se na naš newsletter