Partner MKF podijelio laptope učenicima iz socijalno ugroženih porodica 

Partner MKF je, nakon završetka poziva  školama  iz cijele BIH, u akciji „Partner MKF donira 100 laptopa učenicima“,  na kućne adrese učenika iz socijalno ugroženih porodica, uručila  laptope za praćenje online nastave. Partner je ovu akciju proširio donacijom još 50 laptopa, tako da je ukupno donirano 150 laptopa.

Partner MKF je pokazala da njeguje socijalnu osjetljivost među stanovništvom, a posebno među djecom, te je u cilju olakšavanja praćenja online nastave, donacijom laptopa, odlučila pomoći obrazovnim ustanovama u cilju prevazilaženja epidemiološke situacije.

Jedna od škola čiji su učenici dobili donaciju je i JU Osnovna škola „Safvet-beg Bašagić“ iz Breze. Mersiha Šehić, direktorica škole, izjavila je da je podrška Partnera od izuzetnog značaja, kako za učenike tako i za prosvjetne radnike te da je je ovaj gest, lijep primjer dobre prakse firmi i lokalne zajednice u kojoj se radi i djeluje.

Učenik IX razreda, Kerim Cigura, nastanjen 13 kilometara od škole, jedan je od učenika ove škole, kojem je uručena donacija. Zahvalio se Partneru, jer mu je ova donacija omogućila da zajedno sa braćom i sestrama s lakoćom prati nastavu. 

Ovo je samo jedna u nizu akcija, kojom se Partner uključio u prevazilaženje ove teške situacije izazvane pandemijom virusa korone  Osim ove akcije Fondacija je mnogim zdravstvenim ustanovama donirala i medicinsku opremu, koja je trenutno neophodna našem medicinskom osoblju.

 

Prijavite se na naš newsletter