Mikrokrediti energijske efikasnosti su gotovo beskamatni

mustafa pinjić.jpg

Ulaganjem u mjere energijske efikasnosti kao što je, naprimjer, izolacija kuća moguće je uštedjeti gotovo polovinu novca koji se koristi za grijanje. Energijska efikasnost je ušteda energije bez smanjenja komfora u objektu koji se koristi.

Mustafa Pinjić živi u mjestu Orašac, na teritoriji Općine Visoko. Već nekoliko godina radi na izgradnji porodične kuće. Značajne građevinske investicije uglavnom rješava mikrokreditima iz Partnera, a jedan od mikrokredita energijske efikasnosti omogućio mu je termoizolaciju njegovog stambenog objekta.

„Prvo me privuklo prethodno iskustvo, koje sam imao s Partnerom, zatim brzina rješavanja kreditnih sredstava, tako da se nisam na druge adrese ni obraćao.“

Mustafa ističe da prilikom odabira kredita nije ni znao za povrat sredstava, ali da je po tom saznanju to bio i dodatni motiv da se opredijeli za Partner.

„Ja u početku nisam ni znao za taj podatak. Ja sam se obratio da tražim sredstva i saznao za to. Odluku o izolaciji objekta sam donio ranije, ali povrat mi je bio dodatni stimulans da se odlučim za investiciju.

Smatra da je vrlo značajno da postoje krediti sa povratom sredstava i da je to podstrek brojnim građanima BiH da se odluče za neka ulaganja u svoje domove.

„Kroz taj povrat dobrim dijelom faktički dobijate skoro beskamatni kredit. Puno znači svakome ko je u nekoj izgradnji, ko je u radnom odnosu sa nekim skromnim primanjima.  Mislim da je to pomoć velika, svakome ko se odluči za neku vrstu ulaganja.“

Brzina kredita je za Mustafu bila jedan od odlučujućih faktora za odabir Partnera, jer mu je brzi kredit omogućio da na izmaku građevinske sezone završi planirane radove

Prijavite se na naš newsletter