Partner MKF Tuzla – pouzdan partner već 26 godina

U proteklih 26 godina postojanja i uspješnog poslovanja, Partner MKF je izrasla u jaku i stabilnu organizaciju, koja ne samo da je tokom svog poslovanja razumijevala potrebe klijenata, nego nastojala biti i pokretač novih ideja. Ovim povodom, direktor Partner mikrokreditne fondacije gospodin Senad Sinanović, ukratko se osvrnuo na dosadašnji rad:

 “U proteklih 26 godina, Partner mikrokreditna fondacija je uspjela da odgovori značajnim izazovima u veoma nepredvidivim ekonomskim uslovima i jakoj konkurenciji, i postane vodeća mikrokreditna fondacija u BiH. Od početka poslovanja, sada već davne 1997. godine, pa do sada plasirali smo 2,8 milijardi KM mikrokredita i opslužili 626 hiljada zadovoljnih korisnika. Prisutni smo na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine, gdje putem mreže od 69 poslovnica, pružamo usluge mikrokreditiranja svima onima koji su poduzetni i spremni da unaprijede svoje poslove i poboljšaju kvalitet života.

Posebno bih istakao naše strateško opredjeljenje u finansiranju mjera energijske efikasnosti i obnovljivih izvora energije, što je rezultiralo plasmanom od 113 miliona KM u energijski efikasne projekte na individualnim i poslovnim objektima, čime smo direktno doprinijeli uštedi od oko 2,9 miliona MWh i smanjenju emisije CO2 za 900 hiljada tona, što je skoro 40% godišnje potrošnje uglja TE Tuzla. Da radimo pravu stvar, prepoznali su i naši međunarodni partneri, gdje nam je na 23. konferenciji međunarodne mikrofinansijske mreže (MFC) kao jedinoj MKF iz jugoistočne Evrope, uručeno specijalno priznanje za pionirske korake napravljene u oblasti zelenog mikrofinansiranja u Bosni i Hercegovini. Da na ovome nismo  stali, potvrda je i osnivanje mikrokreditnog društva, koje je počelo sa radom u martu ove godine, a koje  stavlja poseban akcenat na kreditne proizvode sa većim iznosima kredita od 10.000 KM za finansiranje mjera energijske efikasnosti. Na ovaj način će se omogućiti korisnicima da većim ulaganjem u energijsku efikasnost iskoriste nove tehnologije, kojima će povećati komfor stanovanja, smanjiti troškove domaćinstva i ostvariti značajne uštede energije.

Prateći plan energetskog sektora, po kojem BiH planira do 2030. ostvariti proizvodnju od 1.500 megavata (MWh) električne energije iz fotonaponskih elektrana, Partner nudi mogućnost finansiranja fotonaponskih panela za domaćinstva, ali i za proizvodnju električne energije u komercijalne svrhe.

Naravno, sve ove i druge uspjehe koje je ostvarila Partner mikrokreditna fondacija, nije moguće realizovati bez naših zaposlenih bez čijeg zalaganja, rada i posvećenosti, ne bismo bili tu gdje smo danas. Zajedno smo se razvijali i rasli u mnogim pravcima, gradeći partnerski odnos sa korisnicima naših usluga i zajednicom u kojoj radimo. Prvih 26 godina je iza nas. Nastavljamo dalje još jači i uspješniji”.

 

Prijavite se na naš newsletter