Partner nagrađuje pozitivne prakse održivog poslovanja

Partner MKF je već treći put organizirala društveno odgovorni projekat, kojim stimuliše pozitivne prakse održivog poslovanja i razvoj zelene ekonomije u našoj zemlji, ovaj put sa fokusom na eko obrtnike.

Jedan od primjera eko obrta dolazi nam iz Sarajeva, a od vodeće mikrokreditne fondacije u segmentu energijske efikasnosti, dobili su novčanu podršku za osvojeno drugo mjesto u nagradnoj igri BUDI NEKO UZ OBRT EKO.

“TAKO“ studio keramike je mali studio iz Sarajeva, koji vodi akademska produkt dizajnerica Tatjana Kovačević-Vidović, a koji se uspješno, od 2013. godine, bavi proizvodnjom upotrebne i ukrasne keramike za domaćinstvo. Međutim, izvan lijepo dizajniranih i proizvedenih keramičkih predmeta nalazi se još jedan, bitniji sloj namjere - objekti, koji su ekološki prihvatljivi i društvena odgovornost. Održivost i ekološki proces su ključni za kreativni proces “TAKO” studija keramike. Od recikliranja gline, do proizvodnje društveno odgovornih proizvoda poput antiPlastik čaša sa svojom porukom VIŠE KERAMIKE MANJE PLASTIKE, ekološkog pakovanja i korištenja recikliranog punjenja za transportne kutije, pa sve do edukativnih radionica i kurseva, “TAKO” studio keramike direktno komunicira svoje vrijednosti krajnjim potrošačima.

                                                          https://www.youtube.com/watch?v=bdQWsrxyQqU

Prijavite se na naš newsletter