Partner u akciji smanjenja stakleničkih plinova

salko.png

Živimo u svijetu u kojem klimatske promjene ne poznaju granice ili ograničenja. Partner MKF, kao društveno odgovorna organizacija i lider u "zelenom kreditiranju", posvećuje veliku pažnju projektima zaštite okoline i promociji energijske učinkovitosti.

U saradnji sa Šumarstvom "Prenj" iz Konjica, realizovali smo akciju pošumljavanja, čime smo direktno doprinijeli smanjenju emisija CO2,  te njihovih štetnih učinaka na okoliš. Naša suradnja rezultirala je sadnjom čak 4.600 sadnica crnog bora na predjelima koji su bili pogođeni požarima prethodnih godina. Cilj ovih aktivnosti je dvostruk: očuvanje okoline i ublažavanje klimatskih promjena. Svjesni smo da je svaka sadnica crnog bora važna, jer jedno stablo može smanjiti karbonski otisak za čak 1,65 tona CO2 za 40 godina. Partner MKF je ovom akcijom neutralizirala svoj karbonski otisak za cijelu 2023. godinu, što iznosi impresivnih 7.590 tona CO2.

Kroz ovakve inicijative, želimo potaknuti druge da se pridruže borbi za očuvanje okoliša i ublažavanje klimatskih promjena. Svaki pojedinac i organizacija ima moć donošenja pozitivnih promjena, a Partner MKF je odlučan biti vođa u tom naporu. Radujemo se budućim projektima i suradnjama koje će doprinijeti zdravijem okruženju za sve nas.

https://www.youtube.com/watch?v=VBaUL4yshZQ&t=60s

viber_image_2023-11-01_14-50-16-091.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=VBaUL4yshZQ&t=53s

partner mkf.jpg

Prijavite se na naš newsletter