Sa Partnerom sam instalirao toplotnu pumpu

suad.jpg

Jedan od vodećih trendova u izgradnji i obnovi kuća i poslovnih prostora, postalo je povećanje učinka sistema grijanja i hlađenja. Upotrebom toplotnih pumpi prosječno domaćinstvo može uštediti oko 59% od godišnje potrošnje energije za grijanje

Suad Imamović iz Tuzle uz pomoć mikrokredita Partner MKF realizovao je nabavku toplotne pumpe. Korištenjem sredstava u iznosu od 10.000 KM, realizovao je toplifikaciju svoje kuće i ostvario povrat sredstava u iznosu od oko 20%. Korisnik je Partnerovih mikrokredita već 15 godina uz čiju pomoć je obezbjedio i termofasadu i novu stolariju.

“ Veoma su profesionalni, uvijek su mi izlazi u susret, razumiju probleme nas građana i veoma sam zadovoljan saradnjom”, kaže Suad. Zadovoljan klijent, uvijek se vraća.

  • Toplotne pumpe koriste se za grijanje i hlađenje stanova i kuća, plastenika, proizvodnih i drugih prostora unutar različitih privrednih objekata. 1 kW uložene električne energije proizvodi 4 kW toplinske energije, a u nekim slučajevima i više, odnosno za grijanje stambenog prostora od 100 m2 toplinskom pumpom potrebno je 2 kW električne energije. (0,16 KM x 2 kw =0,36 KM na 1 h), ili 30 dana x 12 h rada =720 h x 0,36 KM = 129 KM za grijanje po srednjoj tarifi za mjesec dana.

Prijavite se na naš newsletter