Uz Partner sam podigao profitabilan malinjak

Proizvodnja jagodičastog voća u BiH proteklih godina je postala vrlo profitabilna. Dokaz za to je i naš dugogodišnji klijent, Dragomir Pavlović koji se sa porodicom bavi uzgojem malina na površini od nekoliko dunuma.

Osim finansijske podrške posebno ističe stručnu pomoć agronoma Partnera, koji su mu bili na usluzi u svim fazama proizvodnje, dajući korisne savjete o primjeni agrotehničkih mjera u zasadu. 

“Kad je dobra godina može se ubrati i do 2000 kg po dunumu, a to je uz dobru cijenu pravi posao”, kaže Dragomir, koji je sve što mu trebalo da zasnuje malinjak uzeo uz finansijsku podršku Partnera. Dragomir je nabavio i mini hladnjaču, kako bi sačuvao svježinu i kvalitet ploda do isporuke otkupljivaču.

“Nama poljoprivrednicima je jako bitno da u što kraćem periodu dobijemo finansijska sredstva, a Partner nam je tu mnogo olakšao, da u pravo vrijeme dođemo do sredstava, a posebno bih istakao moj zadnji kredit, koji sam kao zaduženje u vrijeme pandemije dobio bez kamata, što nisam mogao vjerovati. Ključ uspjeha je mnogo rada i finansijska institucija, koja vas prati, a Partner je tu nezaobilazan”, kaže ovaj vrijedni poljoprivrednik.

https://www.youtube.com/watch?v=IAqvXIMVJ6c

 

Prijavite se na naš newsletter