Beskamatni kredit Partner MKF i KfW

 

ćurokot foto.jpg

Ugledni naučnik Sayer Ji, koji je svoj život posvetio proučavanju ljekovitosti ćurokota (crnog kima), pokazao je da unutar ćurokota postoji preko 1600 prirodnih komponenti, koje pozitivno utječu na zdravlje ljudi.

Husein Keran, profesor na Tuzlanskom univerzitetu i vlasnik firme “MAH-ING” iz Lukavca, je prije 8 godina pokrenuo proizvodnju ćurokotovog ulja. Nabavio je mašinu za hladno presovanje, koja lomi sjeme, iz kojeg se cijedi ulje. Od 1 kg sjemena dobije se oko 250 ml ulja. Njegov pogon za proizvodnju ulja je ujedno i laboratorija u kojoj znanaja stiču i njegovi student sa Farmaceutskog i Tehnološkog fakulteta u Tuzli.

U vrijeme pandemije, kada je bilo teško raditi, poslovati i obezbjeđivati finansijska sredstva, vlasnik nailazi na razumijevanje Partner MKf i dobija beskamatni kredit. Radi se o kreditnoj liniji, koju je Fodacija implemetirala uz pomoć Njemačke razvojne banke (KfW) i na taj način podržala male biznise u vrijeme korone.

“U teškim vremenima korisno je imati podršku, koja će i u budućnosti pomoći opstanku domaće proizvodnje, a Partner MKF je pouzdan partner, kome ćemo se uvijek obratiti za finansijsku podršku našem malom biznisu”, istakao je profesor Keran.

                                 https://www.youtube.com/watch?v=9oz9S3zEqqU

 

 

Prijavite se na naš newsletter