Partner MKF i „Auto Nuić“ otvorili punionicu za električna vozila

web2.jpgPartner MKF u saradnji sa kompanijom „Auto Nuić“ d.o.o Mostar, svečano je 15.9.2019. u prodajno-servisnom centru u Mostaru, otvorio punionicu za električna vozila. Instalacija brze e-punionice je dio projekta u sklopu kojeg Partner MKF planirao u BiH otvoriti ukupno četiri brze punionice. Vrijednost ovog projekta, koji finansira Partner MKF iznosi 160.000 KM. Ovo je druga po redu punionica za električna vozila, a kompanija „Auto Nuić“ Mostar ,kao jedan od partnera u ovom projektu, osigurala je parking prostor u svom prodajnom centru u Mostaru, za postavljanje punionica kao i besplatno punjenje vozila.  

Evropska unija i razvijene zemlje svijeta sve snažnije promovišu upotrebu električnih vozila i u većini zemalja se intenzivno grade javne punionice za električna vozila. Ekološki čista, zdrava okolina je i motivisala Partner da, osim ranije postavljenog „solarnog drveta“, „solarne klupe“ i nabavke dva vozila na elektro pogon, nabavi i instalira punionice za električna vozila. Kao društveno-odgovorna fondacija instaliranjem punionica, Partner MKF želi promovisati rast broja električnih vozila u Bosni i Hercegovini i poboljšati kvalitet života građana  smanjenjem buke i očuvanjem okoline i na taj način dati svoj doprinos u smanjenju štetne emisije CO2 i klimatskih promjena.

Punionicom će se osigurati besplatna usluga punjenja za sve korisnike električnih vozila. Na punionici u Mostaru biće moguće istovremeno puniti dva vozila, uz vrijeme punjenja od jednog do četiri sata, ovisno o stanju baterije vozila i vrsti pretvarača u samom vozilu.

„Želimo da pošaljemo jednu pozitivnu poruku iz Mostara i da svojim malim doprinosom motivišemo i druge  da se promjeni situacija na bolje te da u budućnosti najzagađeniji gradovi u Evropi ne pripadaju BiH i da BiH ne bude na 14. mjestu u svijetu po zagađenosti kao što je to trenutno slučaj. Ovo je druga punionica od ukupno četiri koje ćemo osim u Tuzli i Mostaru postaviti u Bihaću  i Zenici. Istovremeno, naša je želja da i na ovaj način potaknemo naše građane na korištenje obnovljivih izvora energije, a sve u cilju odgovornijeg ponašanja prema okolišu. Ovom prilikom posebno bih se zahvalio upravi „Auto Nuič“ d.o.o koji su prepoznali značaj ovog projekta i koji su u pravom smislu partneri u ovom projektu“ izjavio je Senad Sinanović, direktor Partner MKF.

 

Prijavite se na naš newsletter