Pčelarenje uz pravog Partnera

 

honey-g4f2f39fa9_1280.jpgIz godine u godinu, pčelari upozoravaju je med sve manje sladak. Bolesti pčela su sve češće, medonosne paše sve su oskudnije, a troškovi drastično rastu. Jedino ljubav pčelara prema pčelama i njihova spremnost da ulože mnogo novca za ishranu pčela ili ih samo održe na životu, bili su odlučujući faktor da se košnice ne prazne. Iako med koji se vadi ne pokriva troškove pčelara u osnovnoj proizvodnji, ljubav prema pčelarstvu i prirodi jača je od ekonomske računice.

Fadil Varupa, registovani proizvođač iz Viteza, najviše vremena provodi na svom pčelinjaku. I pored toga što je prošle godine izgubio 17 košnica zbog loše sezone, ove godine će uz pravog partnera, proširiti broj društava. Partner MKF je prepoznao potrebe BH poljoprivrednika, a jačanjem pčelarstva kao bitne razvojne grane poljoprivrede, direktno jačamo ekonomiju, ruralni razvoj I ekologiju.

“Pčelarstvo nije lako, da bismo bili pčelar moramo to voljeti i stalno se educirati. Pčelarstvo je divan posao i u njemu ćete uživati”. 

“Svima onima koji žele da se bave poljoprivredom, preporučujem da se obrate Partner MKF, oni će im sigurno pomoći”.

https://www.youtube.com/watch?v=Urv2qirxW_U

Prijavite se na naš newsletter