Uz pravog partnera do velikih ušteda

Uz pravog partnera do velikih ušteda v cover.png

 

Svako ulaganje u energetsku efikasnost stambenog objekta donosi povećan komfor i finansijsku uštedu. U toku zimskog perioda možemo utjecati na kvalitet zraka i smanjiti troškove grijanja, a u toku toplijeg perioda uštediti na hlađenju prostora. Mikrokreditiranjem EE nastoji se smanjiti potrošnja čvrstih goriva i prelazak sa grijanja čvrstim gorivima na grijanje ekološki prihvatljivijim gorivima. Posebno je naglasak na smanjenje zagađenosti zraka i utjecaja na okolinu i klimatske promjene kroz smanjenje emisije stakleničkih plinova, koji nastaju uslijed izgaranja fosilnih goriva u našim kotlovima, pećima te u termoelektranama.

Postoji niz faktora koji utiču na potrošnju energije domaćinstva. Neki od njih su: vrsta građevine, godina izgradnje, materijal gradnje, postojanje toplotne izolacije, lokacija, klima, postojanje energetski efikasnih tehnologija, broj električnih uređaja kao i njihova efikasnost te broj, navike i ponašanje ukućana. Partner MKF dugi niz godina ima strategiju kreditiranja energijske efikasnosti. U  prilogu je primjer Duška Laketića iz Kneževa, Partnerovog klijenata, koji je novom fasadom i novom stolarijom ovu zimu dočekao sa manje obaveza prema grijanju.

„Trošim negdje oko 30% manje sredstava za ogrjev, a na kraju sam dobio i povrat sredstava u iznosu od 20%. Uz pravog partnera, sve je lakše“, izjavio je gospodin Laketić.

 

 

Prijavite se na naš newsletter