Pčelarenje s Partnerom

slika1.png

Dragan Blagojević, dugogodišnji pčelar, napravio je pravi mali raj za pčele u podnožju planine Ozren. Pčelarstvom se počeo baviti iz hobija, ali sada uz pouzdanog partnera, ima 50 košnica.

Sigurnost pčelarenja je pronašao prije 10 godina, u Partner MKF, uz čiju pomoć redovno obnavlja opremu za pčele. Pored košnica iz kojih dobija med i ostale pčelinje proizvode, Dragan je instaliro i api komoru, koja je dostupna svim bolesnicima respiratornih organa. Api komora je poseban objekat u kojem korisnici udišu vazduh iz pčelinjih košnica. Radi se o objektu izrađenom od prirodnih materijala u čijoj unutrašnjosti se nalaze pčelinje košnice, koje obavljaju normalnu funkciju unošenja i skladištenja meda. Pčele svojim svakodnevnim aktivnostima proizvode aerosol, zrak u košnici, u kojem se nalaze čestice meda, polena, propolisa, perge, matične mliječi itd. Taj zrak možemo pomoću posebnih inhalatora, bez ometanja pčela da udišemo".

Zeleno okruženje blagotvorno utiče na ljude, a api inhalacija liječi alergije, infekciju usne šupljine, glavobolje, oboljenja sinusa, a korisna je i za za dizanje imuniteta, poboljšanje opšteg psihofizičkog stanja organizma, kardiovaskularnih bolesti, stresa, depresije.

“Partner mi uvijek izađe u susret, nikad me nisu odbilii, planiram da se širim i nastavljam saradnju s njima. Partner brine o svojim klijentima, okolini, promoviše pčelarstvo od kojeg se sigurno uz trud I rad može postići pristojna godišnja plata”, kaže Dragan.

Prijavite se na naš newsletter